Efter den här sommarens konstiga väder, när perioder av torka, blåst och regn uppträtt i oväntad form och mängd, lär vi oss att det inte alltid blir som det brukar vara, eller som vi förväntar oss. Man kan längta bort, finna sig i detta och man kan aktivera sig för att påverka förutsättningarna för klimatförändringar.

Lika oväntat föränderlig kan Relationen vara. Från ljummen till kylig, från stormig till het eller från solig till grå. I vissa fall är det tvära kast, i andra längre perioder av en vädertyp innan vindarna vänder. Även här kan man längta bort, finna sig i detta eller försöka förändra – sig själv, sitt eget beteende.

Det är de val som står till buds. Att dra, förändra eller acceptera.

Att acceptera betyder inte att man gillar allt, eller att man ger upp. Utan mera tolererar och väljer vad man fokuserar på, medvetet. Dvs, inte det som är svårast att stå ut med utan det som man uppskattar och älskar. Att komma ihåg att det förmodligen finns fler sätt än ditt eget att vara och göra saker på, och att det är ok.

Att förändra, här ligger en stor utmaning. För det kräver att du kan se dig lite utifrån, hur beter du dig i relationen? Hur vill du vara med din partner? Vet du vad hen behöver av dig?

Vad önskar du er?