Hjärtligt grattis till all utveckling, alla bra affärer, leveranser, nya kontakter du knutit i år. Grattis också till ”misstag”, dvs lärdomar du gjort som innebär att du vuxit lite till det här året.

Nu är det dags att blicka framåt mot 2014.
Hur skulle det kännas att omsätta/dra in dubbelt så mycket kosing, eller vara dubbelt så glad 2014?
Vad är det första du tänker att du behöver göra för att uppnå det?
Hur kan du effektivisera så att du använder din energi på ett för din kropp och din hjärna klimatsmart sätt? Jag tänker långsiktig hållbarhet av dig.

Vad behöver du lägga till?
Vad vill du förändra/göra annorlunda?
Vad ska du dra ner på eller sluta med?
Hur genomför du det?
När?

Det var en del om görandet, men det finns andra frågor;
Vad behöver du vara?
Vad behöver du inte vara? Vad håller du fortfarande kvar vid, vilka roller spelar du ännu för att du tror att det är vad du måste?

Så här strax före jul är stressen påtaglig. Det märks t o m i trafiken, det är många som krockar. Det går illa när vi är stressade, vi är inte närvarande och vi fattar tokiga beslut med mer eller mindre förödande konsekvenser.
Det gäller inte bara i trafiken där hjärnan fattar mängder med avgöranden väldigt snabbt, utan även hur vi navigerar på jobbet.

Att vara närvarande i det vi gör. Multitasking är inte grejen. Vi är inte gjorda för det alls. Fokus på här och nu.
För att vara framgångsrika i det vi gör därute behöver vi se till att hjärnkontoret fungerar optimalt. Det kan vi påverka, bl a genom att undvika stress.

Ge akt på dina tankar, för de påverkar dina känslor. Dina känslor påverkar också hur du tänker och alltså upplever ditt liv. Dina rädslor är bara fantasier i hjärnan, det är inget som händer där ute. Vi är ibland oroliga eller rädda för vad som ska hända eller inte hända. Ibland kan man vara orolig för både nej coh ja från en kund, t ex. Du kan inte fly från rädslorna. Det finns bara ett sätt, det är att möta dem. Så ”fejsa” det du är orolig eller rädd för, som i fobiträning. Utsätt dig för det läskiga och se att trollet spricker i solen. Du kan mycket mer än du tror! Våga be om affären t ex.

”Vi har bara varandra, vi har bara varandra..” Nej, vi har bara oss själva. Det ligger i det att vara människa, vi är alla ett men alla är separerade från varandra och ensamma i att vara jag.

Alltså är det bara vårt eget ansvar att utveckla oss själva och den verksamhet vi bedriver till max. Nu är det dax!

Under julhelgen rekommenderar jag dig att gå ut en stund varje dag, ensam, lyssna på dina tankar, vänd på de som är negativa, andas, känn glädje och tillit till att du är fantastisk!

Gott Nytt År!