Har du gjort någon saldokontroll nyligen? Nej, inte bankkontot utan energikontot!

Märker du av insättningar och uttag? Hur många gånger i månaden görs insättningar? Av vem? Vad jag menar är; är du medveten om i vilka situationer du befinner dig i när du får ökad energi? När du blir så där extra kreativ, idérik, stark, modig, effektiv och – glad? Är det vissa möten, särskilda uppgifter eller aktiviteter eller vissa speciella människor? Stanna upp och tänk efter en stund.

Hur är det med uttagen då? När tappar du din kraft, din styrfart och din lust? Är det vissa arbetsuppgifter eller miljöer som sänker dig? Vet du vilka  personer som är dina energitjuvar, de som olovandes tar din alldeles egna personliga energi?

Rent fysiskt så är ju vi, precis som allt annat, just energi. Det går ju att mäta. Vi kan t o m mäta vad som händer i hjärnan när vi får olika tankar och känslor. Vi äter energi och ibland räknar vi kalorier, t ex när vi gör av med mindre än vi stoppar i oss. Kroppen har energidepåer, dels i form av snabbt tillgängliga kolhydrater, dels i form av fett som det tar lite längre tid att omvandla till energi. När vi tränar och framför allt när vi tävlar eller deltar i lopp är vi ofta väldigt medvetna om att vi måste fylla på energi både före, under och efter speciellt krävande ansträngningar.

Om vi nu återgår till den där energin som är din motivation, din livslust, din glädje och din utstrålning; vad behöver du göra för att inte övertrassera ditt energikonto? Finns det situationer, omständigheter, miljöer, personer som gör dig gott och som du kan välja att ha mera av? Hur vore det att se till att varje vecka lägga in möte med någon/några som du vet är en energikick för dig? Eller att avsätta tid till att hämta kraft ute i naturen, eller vad som är ditt bästa laddningsställe.

De/det som tar energi; vad kan du välja bort, eller se till att minska ner, att utsätta dig mindre för? Det finns faktiskt inte så värst mycket måsten som man ofta tror..

Om du från och med nu vill ha järnkoll på ditt energikonto och se till att saldot växer så du har mer att ge;  vad är det du väljer att göra först?

Jag önskar att du får ett överflöd av energi så att du alltid är beredd att ge av ditt överskott till andra. Lycka till och var rädd om dig.